سفارش تبلیغ
صبا ویژن

::منوی اصلی::

قالب وبلاگ


::درباره خودم::

::لوگوی وبلاگ::

::پیوند های مفید::

::لوگوی دوستان::

طراحی شده توسط
املش طرح


 

" قلعه شاه نشین گورج " از دیگر جاذبه های تاریخی املش است که مربوط به دورانهای پس از اسلام است، این اثر در بخش رانکوه روستای گورج واقع شده و در دوم آبان ماه سال 1382با شماره 10653به‌ عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

 

برای دیدن قلعه گورج نخست باید به املش و از آنجا به دو کیلومتریِ شمالِ روستای گورج رفت، قلعه گورج بینِ روستای گورج و رودخانه چاکرود، رودی کوهی به ارتفاع هزار و 600 متر واقع شده است.

 

این قلعه بین مردم منطقه به نامهای گورجی قلاکوتی، قلعه گردان، شانشین قلعه و قلعه اسماعیلیان معروف است، دسترسی به قلعه از روستای گورج از جاده مالرو، کنار صخرههای طبیعی و دامنه های جنگلی بعد از گذر از سربالایی تند، امکانپذیر است.

 

محوطه قلعه با چهار دیوار از پستی و بلندی کوهها محصور شده است، در شمال غرب قلعه گورج بقایایی از دیوار استحفاظی بزرگی که 25 متر طول و هشت متر ارتفاع دارد، دیده می شود.

 

" قلعه شاه نشین گورج " متعلق به دوره اسماعیلیه است

قلعه شاه نشین گورج متعلق به دوره اسماعیلیه

 

در ساخت این دیوار از تخته سنگهای طبیعی و گل و آهک استفاده شده است، در سطح جنوبی قلعه دو برج سنگی بزرگ وجود دارد، در محوطه داخلِ قلعه نیز چند آب انبار برای ذخیره آب باران ساخته شده که تنها وسیله ذخیره آب در این قلعه بوده است.

 

در سطح قلعه آثاری از دیوارها و پیِِ بناها دیده می شود که نشان می دهد این قلعه، مسکونی و نظامی بوده است، متاسفانه قسمتهای مختلف این آثار بر اثر کاوشهای غیر مجاز فراوان به شدت ویران شده است، دیوارها و حصارهای قلعه چون در قله کوهی واقع شده که از هر طرف شیب دارد، از نظر دفاعی قلعه را چنان مستحکم می کرد که دسترسی به آن برای مهاجمان کار آسانی نبود، با توجه به سبک معماری می شود این قلعه را متعلق به دوره اسماعیلیه دانست.

منبع : http://www.memaran.ir



  • کلمات کلیدی :
  • نوشته شده توسط :فیزیوتراپی و لیزردرمانی مرکزی املش-7229060::نظرات دیگران ( نظر)



    لیست کل یادداشت های این وبلاگ :

    ::آمار وبلاگ::
    بازدیدهای امروز:19بازدید
    بازدید های دیروز:2 بازدید
    مجموع بازدید ها:160621 بازدید

    :: با ما بیشتر دیده می شوید ::











    ::پیوند های روزانه::

    ::دسته بندی یادداشت ها::

    ::آرشیو::